גידול אננס – גם אתם יכולים!
בפעם הבאה שאתם כמהים לביס מתוק וטבעי, דעו כי אין באמת סיבה להיות בתלות מלאה בירקנים או ברשתות השיווק הגדולות. אחד הפירות האהובים ביותר הוא האננס, שרבים לא מודעים לעובדה כי ניתן לגדל אותו גם בגידול ביתי. לפניכם, מדריך מקוצר שישקף בפניכם בצורה בהירה איך ניתן לגדל אננס וליהנות גם מטעמו המתוק, ובעיקר מתהליך גידולו.
גידול אננס – איך עושים את זה?
אם גם אתם החלטתם להתנסות בחוויה של גידול אננס בבית שלכם, דעו כי עומדות בפניכם 2 אפשרויות שונות:

  • הנבטה של זרעי אננס
  • גידול הפרי באמצעות רכישת אננס טרי

במרבית המקרים, דרך הגידול השניה היא המומלצת ביותר מאחר והיא מצריכה פחות מאמץ ולוגיסטיקה. על פי רוב, המוטיבציה של אנשים לגדל אננס בגידול ביתי היא להעביר את הילדים בחוויה מתוקה, שמשקפת בפניהם את תהליך גידול הפרי. אם כן, כל הנדרש מכם לטובת העניין הוא אננס טרי המגיע עם שושנה גדולה של עלים.

את השושנה יש לחתוך, ולאחר מכן לשתול אותה בעציץ. על מנת שהאננס אכן יגדל, יש לטפח שגרת השקייה קפדנית וקבועה על פי התדירות הנדרשת. מדובר על תהליך הדרגתי, כאשר את הניצנים הראשונים שלו יהיה ניתן לראות כבר כעבור 5 ימים לערך. טיפים לגידול האננס:

  • אננס רגיש מאד לקור
  • יש לשתול אותו בסביבה חמימה, אך לא חמה מדי
  • העונה המומלצת ביותר לגידול האננס היא בתחילת עונת האביב
  • את הפרי הראשון תוכלו להחזיק בידכם כעבור שנה וחצי לערך

האם ישנם חסרונות לגידול האננס הביתי?

מובן כי במידה ואתם מעוניינים ליהנות מהפרי בכאן ועכשיו, הרי שגידול האננס אינו רלוונטי אליכם. הסיבה פשוטה: מדובר על גידול מתמשך וארוך יחסית, שיניב לכם פרי כעבור שנה וחצי לערך. חיסרון נוסף שחשוב להיות ערים אליו הוא הרגישות הגדולה של האננס לקור קיצוני ולחום קיצוני. לכן, יש להישאר דרך קבע ערים לשינויי מזג האוויר ובהתאם למצוא את הלוקיישן המתאים ביותר בחלל לגידול האננס.

תהליך יצירתי וחוויתי

הילדים רגילים לגשת אתכם, ההורים, אל הסופר הקרוב ולרכוש את האננס. סביר להניח כי גם הילדים שאלו אתכם לא פעם מהו המסלול שעושה האננס עד שהוא מגיע אל המדף בסופר, וזו ההזדמנות שלכם להראות להם! אמנם מדובר על תהליך ארוך, אך הוא מאד חינוכי. הוא מלמד את הילדים להתמסר ולהיות מחוייבים לתהליך. הסיפוק המגיע עם הופעת הפרי הוא אדיר, ולאחריו תוכלו ליהנות מהאננס המתוק במיצים, מאפים וכמובן שבצורתו הטריה.